top of page
Search
  • Writer's pictureElina De Lange

Bruiloft Paul & Daphne

Updated: May 31, 2022

Half 7 gaat de wekker. Ik check als eerst de weersvoorspellingen. De hele week werd er regen verwacht, maar na lang hopen en duimen lijkt het droog te blijven tot de ceremonie. Mooi! Let’s go!

’s Ochtends om half 9 zit ik in de auto naar Franeker. Voordat ik Leeuwarden uit rij, bel ik nog even met mijn vader. ‘’Is de weg naar Franeker niet afgesloten?’’ Ha! Daar was het eerste stressmomentje al. Daar heb ik namelijk niet over nagedacht. Na een kleine zoekopdracht (terwij ik rij, sorry! Nood breekt wet) geeft google maps geen bijzonderheden aan. Dus volle vaart vooruit richting Franeker.

Daphne en Paul wonen samen, met drie dochters, in Franeker. Sinds de eerste kennismaking weet ik de weg al uit m’n hoofd. Dat ik snel routes uit m’n hoofd leer is geen bijzonder talent, toch schep ik er graag over op. Dus… zonder énige aanwijzingen rijd ik in één keer goed naar het huis van Daphne en Paul. Daar eenmaal aangekomen kan de dag beginnen.Aankleden en voorbereiding


Nou ja…Die van mij dan. De dag is hier al in volle gang. De bruid zit al in de make-up en als ik mijn weg baan naar de mannen een paar straten verderop, zit de bruidegom aan zijn eerste biertje van de dag. ‘’Even het scherpe randje er vanaf’’.


In het woonhuis van het bruidspaar huppelen 7 dames rond in de woonkamer. Zussen, schoonzussen, dochters helpen bij het aantrekken van de jurk en adviseren als het aankomt op de oorbellenkeuze en oogschaduwkleur. Waar ik bij de mannen in een kwartier weer buiten stond, hebben wij vrouwen iets meer taken als het aankomt op voorbereiding. Desalniettemin is de sfeer in huis relaxed en lopen we goed op schema zodra de jurk aan is.


Het is een dag met een lach en een traan. Zo prachtig is het moment dat Daphne haar vader haar voor het eerst in haar jurk ziet, zo verdrietig is het dat haar moeder Alice er niet meer is. Haar moeder is overal terug te zien in de kamer, in foto’s, op meubels en aan de muur, in het beeldje van de handen van Daphne en haar moeder. De bijzondere en liefdevolle band is overal te voelen. Ook al is ze er niet, ze is er toch.


First look


De familie en vrienden klappen en juichen als Daphne naar buiten komt en Paul haar voor het eerst ziet. Het is een prachtig weerzien en beide kunnen overduidelijk niet wachten totdat het programma nu echt kan beginnen. Voor groepsfoto’s gaan we met het hele gezelschap naar het GGZ-terrein in Franeker en voor de gezamenlijke trouwfoto’s rijden we zowel naar het Bolwerk in Franeker als naar het stadshuis van Franeker, waar we tussen de bruiloften door foto's mochten maken in de grote zaal. En nu snel door naar de raadszaal in Franeker, waar D&P het JA-woord gaan geven.


Ondertussen wordt in het van der Valk hotel in Leeuwarden de dinertafel versierd door Jildau van Jil’s Wedding & Events. Ik ben altijd weer onder de indruk van de hoeveelheid prachtige details die het plaatje compleet maken. Jildau is een ware topper in haar vak en het is een plezier om foto’s te maken van de aankleding. Eenmaal aangekomen beginnen we met koffie, thee en taart en niet veel later kan het gezelschap aanschuiven voor het eten. Een heerlijk drie-gangen diner. Ik voel me een bofkont, want ik mag gewoon mee eten. Ik voel me al vanaf het eerste moment op mijn gemak bij Daphne en Paul en ook tussen dit gezelschap voel ik me thuis. Even een besefmomentje dat ik dankbaar ben voor mijn werk en voor deze dag.


In de bar van het van der Valk hotel Leeuwarden is een danszaal opgebouwd. De dansavond wordt begeleid door DJ Alex Vleer en zijn gave DJ Booth maakt de danszaal helemaal af. Van de eerste dans gaat het gezelschap direct over in een polonaise, precies zoals ze zijn. De tap is open. Er wordt gedanst, gedronken, gelachen en de liefde is overal zichtbaar.

Om half 1 wordt de avond afgesloten. Het bruidspaar wordt uitgezwaaid naar de hotelkamer en de lichten gaan uit.


Het was een geweldige dag vol met prachtige mensen. Na deze dag weet ik het zeker.

Het succes van de dag wordt niet bepaald door de aankleding, het vervoer of het weer. Het zijn de mensen die de dag mooi en liefdevol maken. Wat betreft deze dag; mission more than accomplished!


Lieve Paul en Daphne, bedankt dat ik bij jullie dag aanwezig mocht zijn. Ik voelde me op deze dag veel meer dan een trouwfotograaf en jullie hebben voor altijd een plekje in mijn hart.

154 views0 comments

Comments


bottom of page